Hvert år pleier jeg å sette meg noen mål – ikke bare på lesefronten, men generelt ting jeg ønsker å gjennomføre i  året som kommer. Dette har jeg også gjort for 2017. Men først passer det seg med en oppsummering av fjorårets mål.

I 2016 skulle jeg:

Få gode resultater på eksamen. Jeg fikk det jeg syntes var den vanskeligste hjemme-eksamenen i min etter hvert lange historie som student. Det var årets lengste uke, den uka jeg satt med den eksamenen, og frustrasjonen nådde nye høyder. Som ventet ble resultatet middels. Heldigvis skulle vi ha en muntlig eksamen også, og dette er en eksamensform jeg mestrer bedre. Karakterene ble slått sammen og jeg endte opp med en B – noe jeg synes er et godt resultat.

Få en jobb jeg trives i. Jeg starta i jobb fem dager etter siste eksamen, på en arbeidsplass jeg har jobbet tidligere. Dette var så godt som drømmejobben!! Dette var et vikariat ut året. Senere fikk jeg to måneders forlengelse.

Lese 36 bøker. Delta i lesesirkelen til Line. Lese tolv nye forfattere. Første mål ble oppjustert og klart med glans, det samme gjelder deltakelse i lesesirkelen til Line. Skal bare få somla meg til å skrive den siste blogginnlegget om Forbrytelse og Straff. Tolv nye forfattere klarte jeg ikke.

Trene regelmessig. Dette definerer jeg som 4 ganger i uka. Siste halvdel av 2016 førte med seg et realt treningsløft. Endelig var treningsgleden tilbake! Jeg hadde et lite håp om å løpe sub50 på 10 km, men klarte det akkurat ikke. Jeg var ikke så veldig lei meg over dette, og satser heller friskt mot 2017.

Det beste med 2016 har vært å få lære mye i ny jobb, jeg har en veldig fin arbeidsplass med gode kollegaer og venner. Spesielt høsten var helt fantastisk på vestlandet og jeg har kjent på hvor mye det å være ute på tur gir meg. I 2017 er jo planen å dra tilbake til Oslo og kjæresten. Jeg har to måneder til i den her jobben, så skal jeg tilbake. Det er ikke verdens enkleste oppgave å få seg ny jobb i hovedstaden, og dette er kanskje noe av årsaken til at jeg er litt avventende til 2017? Har ikke helt den samme nyttårspeppen jeg bruker å ha før et nytt år. Jeg har inntrykket av at arbeidsgivere helst vil ha arbeidstakere som har rett utdanning, utallige kurs som er relevante og i tillegg årevis med erfaring med alt hva den nye jobben innebærer. Med over 50 søkere på en 40 % stilling er det kanskje ikke så rart de tenker slik. Frustrasjonen det å være arbeidsledig/arbeidssøker fører med seg, gjør at det vil være viktig med mål som gir meg glede dette året.

I 2017 vil jeg derfor:

Konkurrere!! Jeg kommer ikke unna å være et konkurransemenneske. Jeg ser for meg å løpe litt flere løp enn tidligere, samt konkurrere i «idretten» min. I dette ligger også det å trene regelmessig, og her vil jeg ligge på minst 4 økter i uka i gjennomsnitt.

Dra til Roma. Dette blir en familietur +. Kjærestene til meg og min søster blir også med. Roma er et sted jeg har hatt lyst til å besøke lenge, så dette blir stas!

Strikkekvelder en gang i måneden. Det er jo litt hyggelig å kunne drive med noe kreativt. Også er det jo enda bedre hvis man kan gjøre det sammen. Må bare lære meg å strikke og snakke samtidig først.

Minst 1 tur ut i naturen i måneden. Dette er kanskje å legge lista lavt, men samtidig vet jeg at det blir hakket mer utfordrende da jeg skal tilbake til asfaltjungelen i Oslo. Tilgjengelighet har mye å si. Det er allikevel så viktig for livskvalitet for meg, så jeg skal være en del i marka altså.

Handle med omtanke. Og ja, dette inkluderer også bøker. Det kan hende dette målet oppstod etter at jeg handlet litt i meste laget på romjulssalg, det fikk meg i hvert fall til å fastlå at jeg ikke trenger flere finklær med det første. Jeg føler at det er litt for lett å skjule seg bak «men jeg handler jo ikke spesielt mye sammenlignet med andre». Så er det kanskje ikke dette det handler om heller, men bare ta ansvar for seg selv og sitt eget forbruk.

Jobbe med en frykt jeg har, som begrenser livet mitt. Her handler det om å få litt mestringsopplevelser og eksponere seg for det man er redd for. Jeg er motivert for endring på dette punktet.

Reklame