Stikkord

, , , , ,

Jeg har lest 15 bøker de siste tre månedene. Hele 7 av de ble lest i juli. Blir dette årets beste lesemåned? Jeg tipper det. Jeg tror også jeg opplevde den våteste julimåneden jeg har hatt i mitt liv. Vestlandsregn store deler av måneden. Da blir det mye lesing og lite fjelltur. I august slet jeg mer med lesemotivasjonen og leste kun 4 bøker. Det samme gjorde jeg i september.

Statistikken:

15/15 1001-bøker lest. Hurra!

5/12 nye forfattere lest.

27 bøker av kvinnelige forfattere – 18 bøker skrevet av menn.

18 norske romaner.

45/50 bøker lest.

Jeg har oppdaget Herbjørg Wassmo! Hennes «Hundre år» er en av de beste bøkene jeg har lest i år. Hun skriver så godt om de nære og gode opplevelsene, men også om de forferdelige opplevelsene i menneskenes liv. Også «Huset med den blinde glassveranda» er god. Jeg ser frem til å lese mer av henne og ikke minst fortsette på trilogien om Tora.

«Bienes historie» av Maja Lunde er lest og elsket av mange. For meg var det en lettlest og underholdende bok, men ikke noe mer enn det. «Piken på toget» av Paula Hawkins hadde jeg store forventninger til, da den har blitt sammenlignet med blant annet «Gone girl» av Gillian Flynn, som jeg syntes var svært spennende. Dessverre synes jeg «Piken på toget» var treig i begynnelsen og forutsigbar gjennom hele historien.

Den merkeligste boka jeg har lest i år er romanen «2666» av Roberto Bolano. Den inneholder blant annet over 100 sider med skildringer av funn av døde, voldtatte kvinner. Skildringene er såpass sterke at jeg i perioder måtte legge boka fra meg. Ellers tar gjerne historien og de utallige personene i den en ny vending akkurat i det du tror du begynner å forstå noe. Boka er både frustrerende, krevende og tidvis langtekkelig – men på sitt beste er den storslagen, fengslende og vill. Jeg skal lese mer av Bolano.

Planen i oktober er å lese «Bleak House» av Charles Dickens. Det er en murstein av en annen verden, så jeg regner med at det tar noen uker. Skal også få lest noen nye norske utgivelser, men her vil nok lommeboka begrense meg litt.

Reklame