Stikkord

, , ,

Vi er halvveis i 2016 og dermed passer det godt å ta en oppdatering på lesemålene igjen. En viktig ting har skjedd – jeg har oppjustert målet mitt. Det opprinnelige målet var å lese 36 bøker, men med god tid til lesing det neste halvåret kan jeg rekke mye mer enn det. Det nye målet er å lese 50 bøker i løpet av 2016.

Jeg har lest 14 bøker de siste tre månedene. I både april og juni leste jeg 6 stk, mens i mai ble det kun 2 stk. Det har en sammenheng med at mai er en ganske viktig eksamensmåned.

Over til statistikken:

9/15 1001-bøker. Full deltakelse i lesesirkelen til Line, og noen på «egenhånd».

2/12 nye forfattere.

16 bøker av kvinnelige forfattere, 14 bøker skrevet av menn.

11 norske romaner lest.

30/50 bøker lest.

Fullstendig oversikt finnes på goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/51344000-neverending

I april leste jeg en del lettleste nyere norske bøker. «Ingrid winters makeløse mismot» ble ingen suksess for min del, fant den ikke like morsom som andre tydeligvis synes den er. Da likte jeg bedre å lese om Doppler og hans univers igjen, i Erlend Loes «Slutten på verden slik vi kjenner den». Allikevel er det Levi Henriksens «Harpesang» som gjorde best inntrykk på meg, den er nydelig. Dette er ingen bok som skriker høyt, den bare flyter framover hjulpet av fine skildringer og gode personkarakteristikker.

I juni har jeg lest en del krim. J.K.Rowling har skrevet krim under pseudunumet Robert Galbraith og jeg har lest de to første bøkene i serien om Cormoran Strike. Alt i alt gode leseopplevelser, men jeg ønsker å komme enda mer under huden på hovedpersonene –  det ville gitt bøkene et løft for min del. Mange av bøkene i juni har vært lange, de fleste på 500-600 sider. Derfor kjenner jeg litt behov for noen lettleste og tynne bøker nå. Mursteinene i bokhylla får vente til høsten.

Ellers har jeg jo flyttet til vestlandet for en periode, og dette vil også påvirke lesinga. Jeg har ikke et bibliotek tilgjengelig og er mer prisgitt hva som finnes i hyllene mine. Skulle det bli krise har jeg heldigvis kindle´en i bakhånd. Etter å ha rasket med meg en del titler fra mammas bokhyller kan jeg i hvert fall si at det blir et økt fokus på å lese titler fra «1001-bøker-du-må-lese-før-du-før» lista det neste halvåret. Har også håp om å lese noen norske 2016-utgivelser, for å se om jeg finner noe som kan nomineres til bokbloggprisen.

Reklame