Stikkord

, , , ,

Jeg har flytta. Nå bor jeg i en liten hybel på vestlandet, uten tv og med et internett som kun fungerer på et bestemt sted i leiligheta. Ustabiliteten kan vel relateres til det fjellet som ligger på baksida her, så da er jeg glad jeg i hvert fall kan gå opp på det og få utsikt. Så er det godt for noe, mener jeg.

Forholdene ligger derfor godt til rette for å lese mange bøker. Dette er noe av det som står på sommerens leseliste:

IMG_1743«Dei som flyktar og dei som blir» av Elena Ferrante. Denne har jeg spart på. Kjøpte den som premie etter en praksisuke, men la den til side til jeg kunne synke inn i den uten å ha dårlig samvittighet for å ikke lese pensum.

«Den hemmelige historien» av Donna Tartt. Jeg leste «Stillitsen» i fjor og likte den veldig godt. Håper på en lignende leseopplevelse med denne.

«Denne flammende verden» av Siri Hustvedt. Har siklet på denne siden den kom ut, men i vår sikret jeg den meg endelig. I sommer skal den leses.

«Åndenes hus» av Isabel Allende. Mitt første møte med Allende var boka «Eva Luna», og den var nydelig. Kjæresten har sett filmen og sier den er veldig bra. Det er jo kjent at boka pleier å være bedre enn filmen, så det lover godt.

«Det finnes en stor åpen plass i Bourdeaux» av Hanne Ørstavik. Rasket med meg denne på et opphørssalg. Har aldri lest noe av henne, så vet ikke helt hva jeg kan forvente her.

Hva skal dere lese i sommer?

Reklame