Stikkord

, ,

Det har gått 3 måneder av 2016, og da passer det fint med en oppsummering på hvordan det går med målene. Lesemålet for 2016 er å lese 36 bøker. Jeg vil spesifisere det litt mer, 15 av disse skal være fra lista over 1001-bøker man må lese før man dør. I tillegg har jeg bestemt meg for å bli kjent med 12 nye forfattere i år.

Ved enden av mars måned har jeg lest 16 bøker. Dette er en fantastisk start på leseåret for meg!

Litt statistikk så langt:

3/15 – 1001-bøker, der jeg har deltatt i Lines 1001-lesesirkel.

1/12 – nye forfattere.

8 kvinnelige forfattere lest, og 8 menn.

7 norske romaner.

1 biografi.

16/36 bøker lest.

Jeg skriver litt om hver bok jeg leser, men det er for tidkrevende å skulle legge ut fullverdige referater her på bloggen. Jeg prioriterer derfor å skrive om de 1001-bøkene jeg får lest, og de har jeg har så langt likt veldig godt. Favoritten er «Kjærlighet i koleraens tid». Sett bort ifra 1001-bøkene, så har høydepunktene i året så langt vært Elena Ferrantes to første bøker, «Mi briljante venninne» og «Historia om det nye namnet». Fantastiske romaner som jeg slukte. Den boka jeg har likt minst er Helene Uris, «Kjerringer». Tematikken i boka er fjern for meg og jeg synes karakterene er overdrevne og lite troverdige.

Nå nærmer eksamen seg med stormskritt, men jeg håper likevel det blir tid og overskudd til å fortsette den gode starten på leseåret i månedene som kommer.

Reklame