Jeg har et litt ambivalent forhold til mål. Det er fint å ha noe og strekke seg etter, noe som gir livet retning, men samtidig kan det oppleves stressende å strebe etter å oppfylle alle målene man setter seg. Det gjelder å klare og balansere det.

Først en rask oppsummering av fjorårets mål. I 2015 skulle jeg:

Perse. Jeg hadde spesifikke kg-mål i styrke og ellers noen tidsmål på løping. Egentlig føltes treningsåret litt håpløst, men da jeg satte meg ned og så på reelle tall, så er jeg ikke langt unna de målene jeg satte meg. I desember løftet jeg 95 kg i strake mark, 52,5 kg i benkpress og 5×27,5 i 1 armsroing. Knebøy utgikk pga vondt kne. Ikke langt ifra målene jeg satte meg, og godkjent innsats! Jeg løp 10 km på ny pers, litt over 51 minutter. Så prestasjonene er der, helt klart. Allikevel har jeg i dette året kjent mer på lite treningsmotivasjon og glede enn tidligere, og det er uvant for meg.

Lese 35 bøker. Dette gikk akkurat og en oppsummering av årets bøker finnes her.

Bli kjent med 4 nye mennesker og bli venner med dem. Tja, jeg har i hvert fall fått et større nettverk, etter å ha begynt som stundet igjen. I tillegg har flere gode venninner flytta til Oslo, og ikke minst har jeg fått meg samboer.

Dra på minst 12 turer. Jeg hadde 3-4 fine skiturer, en påsketur, en overnattingstur i marka med kjæresten, en del turorienteringsturer og en fjelltur i Rondane. Første delen av året bodde jeg veldig nærme marka, mens jeg nå har flyttet mer sentrumsnært. Tilgjengelighet har veldig mye å si, turene ble færre andre halvdel av året.

Reise til Sør-Amerika. Dette ble ikke noe av, da turfølget mitt slet litt økonomisk. Dro istedet til Tyskland og Danmark og det var ikke dårlig det heller.

Målene i 2016 vil være:

Gode resultater på eksamen. Heldige oss har bare en eksamen på hele året, noe jeg var veldig glad for i desember, men nå har det gått opp for meg hvor sykt mye pensum det blir til våren. Det blir nok noen timer på lesesalen i år.

Få en jobb jeg trives i. Det er ikke bare lett å få jobb som nyutdannet. Jeg håper jeg får en jobb relativt kjapt etter jeg er ferdig med studiene, og helst en jobb jeg trives i 90% av tida.

Lese 36 bøker. Delta i lesesirkelen 1001-bøker. Lese tolv nye fofattere. Her øker jeg med en bok fra i fjor. Vil ikke at lesinga bare skal bli kvantitet over kvalitet heller. Jeg har lyst til å ha tid til å lese de tjukke mursteinene. Ellers har mamma anbefalt litteratur i år også, og i tillegg har jeg selv en del lister over bøker jeg har lyst til å lese. Det skal ikke stå på bøkene!

Trene regelmessig. Jeg vil trene minst 4 ganger i uka. Vil løpe sub50 på 10km, men egentlig er det viktigere å føle at trening er morsomt igjen. Litt mindre fokus på kg, km/t osv kan kanskje hjelpe til med det.

Reklame