Stikkord

Bok: Fugletribunalet

Forfatter: Agnes Ravatn

Sjanger: Samtidslitteratur

fugletribunalet-ravatn_agnes-23938051-1342346031-frntl

Umiddelbar tanke: Tror jeg må google hva et tribunal egentlig er.

Handling i twitter-format: Kjendis Allis flykter fra en skandale og søker ly som hushjelp og gartner hos den mystiske Sigurd Bagge.

Handling med litt flere ord: Allis flykter fra byen og skammen etter en utroskapsskandale med sjefen for tv-programmet sitt. Hun tar inn som hushjelp og gartner hos den mystiske skikkelsen Sigurd Bagge. Problemet er det at hun ikke har noe særlig peiling på verken mat eller hage-stell. Utover i boka utvikler hun disse ferdighetene i takt med at forholdet til Bagge også bedres. Det er ikke bare Allis som har en hemmelighet, og vi finner også ut hva som har skjedd med Bagges kone – Nor.

Min oppfattelse av boka i twitter-format: Denne boka sniker seg inn under huden i tilnærmingsdansen mellom både kjærlighet og selvstendighet.

Min oppfattelse av boka med litt flere ord: Boka er best i tilnærmingsfasen. Allis tilnærmer seg det å bli en bedre kokk og husfrue, gartner og altmuligkvinne. Hun tilnærmer seg også Bagge, som hun er både fascinert over og litt redd for. Språket og kanskje spesielt dialogen er intens og bidrar til den uforløste spenningen. Selvstendigheten Allis utvikler hjelper henne etterhvert til å ta initiativ for å komme under huden til Bagge. Det er flere språklige virkemidler i boka, frempek som forutsier avslutningen. En observant leser legger merke til dem underveis, men jeg som er litt treigere gledet meg over dem i ettertid.

Dette er en bok for deg som: vil ha en intens leseropplevelse med kjærlighet og hemmeligheter som tema.

Terningkast: 5

Reklamer