Stikkord

Bok: Life of Pi

Forfatter: Yann Martel

Sjanger: Fantasy

life-of-pi-book-review

 

Umiddelbar tanke: tror jammen jeg må se filmen også.

Handling i twitter-format: Pi – en indisk hinduistisk, kristen og muslimsk gutt overlever i en livbåt etter et skipbrudd sammen med den bengalske tigeren Richard Parker.

Handling med litt flere ord: Pi er en indisk gutt med en familie som eier en dyrehage. Pi er ikke som alle andre – han er hindu, men praktiserer også islam og kristendommen. Det er tøffe tider for zoo-eiere, og familien bestemmer seg for å selge dyrehagen og flytte til Canada. Familien og flere av dyrene befinner seg ombord i båten Tsimtsum. Etter fire dager på båten våkner Pi av et brak og bestemmer seg for å gå og utforske hva det var som skjedde. Båten synker raskt – Pi blir kastet ombord i en livbåt. Der er han ikke alene – både en hyene, en skadet zebra, en rotte, en orangutang og en bengalsk tiger med navn Richard Parker er også med. Det hele utspiller seg til å bli en maktkamp – hvordan overlever man til sjøs i en liten livbåt med en tiger ombord?

Min opplevelse av boka i twitter-format: Denne boka bevarer spenningen gjennom nesten 200 siders beskrivelse av tilværelsen i en livbåt på en imponerende måte.

Opplevelse med litt flere ord: Den første delen av boka gikk litt treigt, jeg kom ikke ordentlig inn i den før skipbruddet gjorde sitt for spenningen. Etter det var driven i boka upåklagelig. Jeg synes Martel er flink til å skildre hvordan desperasjon og overlevelsesinnstinkt får Pi til å ta valg han ikke er stolt av. Pi er en smart og oppvakt gutt, han er en god stemme gjennom boka. Richard Parker er også en karakter man blir fascinert over. Det beste med boka er det at jeg ikke har lest noe annet som den. Jeg elsker originaliteten. Slutten er prikken over i`en: hva skal man egentlig tro på?

Dette er boka for deg som: takler en surrealistisk handling og vil lese en genial bok.

Terningkast: 5

Reklame